منبع تغذیه متغیر

منبع تغذیه متغیر 1.5A ، 1.2V تا 30V با استفاده از LM317

بعضی اوقات شما باید از مدار منبع تغذیه 1.5 ولت استفاده کنید اما شما نمی توانید از IC-7805 استفاده کنید. یا شما نیاز به استفاده از ولتاژ دیگر به عنوان مثال 13V یا 4.5V را احتیاج دارید بهترین راه این است که شما از منبع تغذیه تنظیم شده متغیر استفاده کنید برای مبتدی و ساده ترین روش ما ازLM317 تنظیم کننده قابل تنظیم مثبت ۳ ترمینال ستفاده می کنیم.

LM317 یک آی سی تنظیم کننده است که برای بسیاری از منابع برای خروجی 1.5A طراحی شده است همچنین از 1.2 ولت تا 37 ولت قابل تنظیم است و با محدود کردن جریان محافظت کامل از مدار را برعهده دارد این مدار رو برای شما طراحی کردم امیدوارم ازش توانسته باشم کاری براتون کرده باشم.این ولتاژ می تواند ولتاژ 1.2 ولت تا ولتاژ 30 ولت را در تمام برد حدود ۱ آمپر تامین کند.

این مدار منبع تغذیه قابل تنظیم است اگر مبتدی در تعمیرات الکترونیک هستید شما یک منبع تغذیه متغیر خوب می خواهید این ممکن است بهترین پروژه برای شما باشد که می تواند ولتاژ خروجی ۱.۲ ولت تا ۳۰ ولت را در حداکثر جریان ۱.۵ آمپر تأمین کند

این منبع تغذیه DC در بسیاری از پروژه ها باید از آن استفاده شود این ایده آل برای کسانی است که می خواهند ولتاژ را از ۱.۲۵ ولت تا ۳۰ ولت و جریانات تا ۱ آمپر  تنظیم کنند که برای استفاده عادی کافی است این مدار را می توان با یک آی سی  واحد تغذیه متغیر مبتنی بر lm317 ایجاد کرد سری LM317  یا LM117 از تنظیم کننده های ولتاژ مثبت ۳ ترمینال قابل تنظیم قادر به تهیه بیش از ۱.۵ آمپر و بیش از ۱.۲ ولت تا محدوده خروجی ۳۷ ولت هستند ، و دارای ویژگی های بسیار ویژه ای است که عبارتند از:

تحمل ولتاژ خروجی . تنظیم خط . تنظیم بار . حفاظت از اتصال کوتاه . ریپل به نسبت 80dB از بین می رود حداکثر ولتاژ خروجی ۴۰ ولت.

روش کارکرد مدار:

این کار مرحله به مرحله انجام می شود:

ابتدا ترانسفورماتور T1 یک ولتاژ ۲۲۰ ولت AC را به وسیله پل دیود یکسو کننده : D1 1N4001 به دیود D4 1N4001 وارد می شود ودر خروجی به ۲۴ ولت AC تغییر می کند.

ولتاژ DC به خازن فیلتر C1 که برابر با ۳۵ ولت DC است وارد میشود، ولتاژ خروجی از IC1 بسته به پین Adj از IC یا تنظیم ولتاژ VR1 دارد.

ولتاژ DC خروجی ۱.۲۵ ولت DC تا ۳۰ ولت DC یا حداکثر ولتاژ ۳۷ ولت در ۱.۵ آمپردر کل برد کنترل می شود.

و همچنین می توانیم از مقاومتR1  به مقدار ۲۲۰ اهم  یا ۲۴۰ اهم استفاده کرد.من از ۲۲۰ اهم استفاده کرده بودم و برای VR1=5Kبرابر با ۵ کیلو اهم (پتانسیومتر) استفاده می کنند.

اما من برای (پتانسیومتر) از  ۱۰ کیلواهم استفاده کردم که به نظر من بهتر کار میکند

(Rp = {(VR1 x R2) / (VR1 + R2

هنگام تنظیم VR1 به حداکثر مقاومت VR1 و R2 موازی با هم هستند.

مثل مدار شکل زیر

تنظیم پتانسیومتر

  دیود D5 و D6 (هر دو 1N4007 هستند) محافظ از ولتاژ خارجی به مع است و باعث آسیب به IC1 می شود

خازن فیلتر C3 برای عملکرد بهتر آی سی ۱ میباشد.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها